Stenia

80 Oekraïnse vluchtelingen worden opgevangen in oud kantoorpand in Maarssen

In juli 2022 is de locatie geopend en zijn de eerste vluchtelingen opgevangen op Planetenbaan 16.

Vraag

Gemeente Stichtse Vecht over de huidige ontwikkelingen: ‘We signaleren een toenemende vraag om ontheemden die op particuliere adressen verblijven, door te laten stromen naar andere opvanglocaties. Uiteraard is het niet de bedoeling dat mensen teruggaan naar de crisisopvang. We streven naar passende noodopvang, geschikt voor een wat langer verblijf.’ 

Oplossing

Vanaf 1 juli komt er plaats voor 80 Oekraïense ontheemden in een kantorenpand aan de Planetenbaan 16. Gemeente Stichtse Vecht: ‘In samenwerking met Stenia Beheer wordt dit leegstaande pand de komende weken geschikt gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. Deze locatie biedt naast kamers ook plek voor gemeenschappelijke ruimtes. 

Project details

Onderdak voor

0
Studenten

Afkomstig uit

0
Verschillende landen

Locatie

Zeist

Gemeente Zeist

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?