Stenia

Opvanglocaties: o.a. Gemeentehuis, Voorschoten

De gemeente Voorschoten heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het voormalige gemeentehuis en heeft 3 woningen ter beschikking gesteld voor opvang en huisvesting.

Gemeente Voorschoten

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de gemeente Voorschoten op verschillende locaties gestart met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er nog altijd vluchtelingen
naar Nederland komen en lopende contracten met opvanglocaties aflopen, is er gezocht naar nieuwe locaties. De gemeente Voorschoten heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het voormalige gemeentehuis en heeft 3 woningen ter beschikking gesteld voor opvang en huisvesting.

Diensten

Stenia wordt door de gemeente Voorschoten ingezet als volwaardig partner en van vrijwel alle diensten wordt gebruik gemaakt. Vanuit haar opgedane expertise voorziet Stenia van advies hoe locaties in te
zetten en in te richten. 

Stenia werkt samen met betrouwbare partners die snel conform alle eisen van bouwbesluiten kunnen transformeren en inrichten. Stenia heeft mensen in dienst die als ‘klusjesman’ of ‘huismeester’ die in het technisch beheer voorzien maar altijd een meerwaarde hebben voor de bewoners in het beantwoorden van vragen of het geven van de juiste aandacht.

“Ik kan mijn eigen inzichten en kennis inbrengen op de betreffende locaties en ik kan dit combineren met de wensen van de gemeente en daarin dan snel schakelen. De Oekraïense bewoners zijn blij en dankbaar en ik kan juist hen een extra toegevoegde waarde geven, meer dan alleen het ‘woongenot’. 

Vragen beantwoorden en meer rust geven na hun moeilijke ervaringen en dat geeft zoveel voldoening. Ze staan me op te wachten als ik iets kom oplossen en geven me koffie en taart uit dankbaarheid.”

Ruud Jochems

Kwaliteitsinspecteur

Woningen

Project details

Onderdak voor

Statushouders & Vluchtelingen
0

Verdeeld over

Locaties
0

Gemeente

Voorschoten

Provincie Zuid-Holland

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?