Stenia

Opvanglocatie: dFRSLND, Leeuwarden

In mei 2023 zijn de eerste vluchtelingen opgevangen op Harlingertrekweg 53.

Harlingertrekweg

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de gemeente Leeuwarden op verschillende locaties gestart met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er nog altijd vluchtelingen naar Nederland komen en lopende contracten met opvanglocaties aflopen, is er gezocht naar nieuwe locaties. De gemeente Leeuwarden heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het pand aan de Harlingertrekweg. Deze opvanglocatie is onderdeel van complex dFRSLND. Een combinatie van werken en opvang. Op deze locatie werd één van de vier torens ingericht als opvanglocatie voor ongeveer 200 personen.

Snelheid en volledige technische ondersteuning

De gemeente Leeuwarden moest in mei 2023 zo snel mogelijk 220 Oekraïense vluchtelingen huisvesten. De A toren werd beschikbaar gesteld en moest in twee maanden volledig getransformeerd worden. Stenia heeft ervoor gezorgd dat op 26 mei 2023 de nieuwe bewoners hun intrek konden doen. Er zijn meer dan 50 slaapkamers gecreëerd. Daarnaast is er op elke verdieping een doucheruimte en een grote gezamenlijke keuken. De slaapkamers en keukens zijn volledig ingericht opgeleverd. Stenia en de gemeente werken samen op locatie om ook voor nieuwe bewoners alles elke keer op orde te hebben. Stenia ontzorgt de gemeente volledig in
het technisch beheer.

“De gemeente vroeg het onmogelijke: ‘vier verdiepingen transformeren en inrichten binnen 8 weken’. We hebben het met zijn allen voor elkaar gekregen! De nieuwe bewoners mochten vanaf 15:00 uur het pand betreden. We zijn nog tot 21:00 uur ‘s avonds doorgegaan met de laatste kleine klusjes om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel kon slapen. Als de nieuwe bewoners je dan uitvoerig bedanken, dan geeft dat een heel erg voldaan gevoel”

Jeroen Kerkhoven

Relatiemanager & Projectleider

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Leeuwarden

Provincie Friesland

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?