Stenia

200 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in oud kantoorpand in Leeuwarden

In mei 2023 zijn de eerste vluchtelingen opgevangen op Harlingertrekweg 53.

Vraag

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de gemeente Leeuwarden op verschillende locaties gestart met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er nog altijd vluchtelingen naar Nederland komen en lopende contracten met opvanglocaties aflopen, is er gezocht naar nieuwe locaties.

Oplossing

De gemeente Leeuwarden heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het pand aan de Harlingertrekweg. Op deze locatie werd één van de vier torens ingericht als opvanglocatie voor ongeveer 200 personen.

Project details

Onderdak voor

0
Studenten

Afkomstig uit

0
Verschillende landen

Locatie

Zeist

Gemeente Zeist

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?