Stenia

Opvanglocatie: Bergen aan Zee

Stenia heeft mee gedacht, geadviseerd en geholpen bij de verbouwing, inrichting, beveiliging en exploitatie van de locatie.

Werkorganisatie BUCH

Het initiatief om Hotel Nassau om te vormen tot een opvang locatie is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de werkorganisatie BUCH (is een fusie van de ambtelijke organisaties van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) en Stenia om te voorzien in de behoeften van mensen die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Stenia heeft mee gedacht, geadviseerd en geholpen bij de verbouwing, inrichting, beveiliging en exploitatie van de locatie.

Gemeenschap

Het biedt niet alleen onderdak, maar ook een gevoel van gemeenschap en ondersteuning voor de bewoners. Er zijn 41 kamers beschikbaar en een assortiment aan faciliteiten en voorzieningen. Twee ruime keukens zijn gecreëerd, uitgerust met moderne inductiekookplaten en een overvloed aan ovens, waardoor bewoners de mogelijkheid hebben om zelf maaltijden te bereiden. Daarnaast zijn er meerdere ruimtes om te eten. Een ruime woonkamer biedt bewoners de mogelijkheid om samen te komen, te ontspannen, te genieten van televisie en veel spellen. Voor kinderen en andere bewoners is er zelfs een kantoorruimte beschikbaar, waar ze kunnen studeren of werken aan hun projecten.


Beheer

Een goed georganiseerde aanpak is essentieel voor het succes van dit project. Tijdens kantooruren zijn huismeesters aanwezig, die niet alleen de technische aspecten van het pand beheren en oplossen, maar ook dezelfde taal spreken als de bewoners. Dit draagt bij aan een gevoel van vertrouwen en inclusiviteit binnen de gemeenschap van de locatie. Buiten kantooruren zijn er beveiligers aanwezig, die ook in het bezit zijn van een geldig BHV certificaat.

“Stenia heeft een belangrijke bijdrage geleverd dat Hotel Nassau in Bergen aan Zee is veranderd naar een opvangcentrum voor Oekraiense ontheemden. Sterke samenwerking en doordachte aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat het pand nu goed bewoonbaar is en dat de ontheemden over voldoende ruimte en faciliteiten beschikken.

Het team van Stenia, waaronder operationeel manager Jan Willem en wij als huismeesters werken nauw samen om de kwaliteit van het pand te bewaken en daarmee ook de tevredenheid onder de bewoners te waarborgen.”

Viktor & Sergej

Huismeesters - Bergen aan Zee

Project details

Onderdak voor

Vluchtelingen
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Bergen aan Zee

Provincie Noord-Holland

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?