Stenia

Opvanglocatie: Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht moest in de zomer van 2023 Oekraïense vluchtelingen huisvesten om dateen voormalige locatie ging sluiten. Stenia heeft samen met de eigenaar van Kerkplein 6 in Kockengen de opties verkend om mensen te huisvesten.

Kockengen

Gemeente Stichtse Vecht moest in de zomer van 2023 Oekraïense vluchtelingen huisvesten om dat een voormalige locatie ging sluiten. Stenia heeft samen met de eigenaar van Kerkplein 6 in Kockengen de opties verkend om mensen te huisvesten. 

Het pand is een oud gemeentehuis en heeft een authentieke uitstraling. Er is een prachtige opvanglocatie van gemaakt waar mensen goed kunnen wonen. Kockengen is een kleine gemeenschap en daarom is het goed dat er slechts 25 mensen opgevangen worden. Stenia beheert de locatie op technisch gebied voor de gemeente.

 “Dit prachtige pand aan het Kerkplein in Kockengen hebben wij mogen verbouwen. We hebben er mooie ruimte kamers kunnen maken voor de bewoners zonder de authentieke uitstraling aan te tasten. Dit was ook een wens van alle betrokkenen. We probeerden zo min mogelijk overlast te creëren tijdens de werkzaamheden.

Na een lange werkdag was het fijn om bij de plaatselijke cafetaria aan het plein te kunnen eten. We zaten met omwonenden op het terras en hoorden dat zij toch een tikkeltje verbaasd waren dat ze nooit last hebben gehad van de bouwwerkzaamheden. Dat is alvast een goeie start van een opvanglocatie in zo’n kleine gemeenschap”

Ruud Jochems

Kwalititeitsinspecteur

Project details

Onderdak voor

Statushouders & Vluchtelingen
0

Verdeeld over

Locaties
0

Gemeente

Stichtse Vecht

Provincie Utrecht

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?