Stenia

Opvanglocatie: Julianalaan, Leeuwarden

Stenia helpt door het voormalig schoolgebouw, aan de Julianalaan 99 in Leeuwarden, te transformeren en volledig in te richten.

Gemeente Leeuwarden

In december 2022 had de gemeente Leeuwarden de taakstelling om nog een flink aantal opvangplekken te realiseren voor Oekraïense vluchtelingen. Hierbij heeft Stenia geholpen door het voormalig schoolgebouw aan de Julianalaan 99 te transformeren en volledig in te richten. Daardoor kunnen er nu 130 tot 170 mensen opgevangen worden. 

Beheer

Daarnaast zorgt Stenia voor het technisch beheer. Reparaties worden 24/7 aangenomen en uitgevoerd. Maar ook wordt er gezorgd voor de inboedel. Er worden bijvoorbeeld nieuwe matrassen of handdoeken gebracht wanneer dat nodig is.

Een team van vaste monteurs en een spoeddienst zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. De gemeente wordt ondersteund vanuit een opslagpunt in Noord Nederland waar alle extra inboedel ligt opgeslagen en aangevoerd.

“De gemeente had met spoed meer plekken nodig voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. We zijn met ons bouwteam direct aan de slag gegaan. De gestelde deadline is gehaald.

Soms waren er wel 70-urige werkweken voor nodig. Maar wanneer je de vrolijke gezichten van dankbare bewoners ziet en hoort hoe tevreden de locatiemanagers en wethouders van de gemeente Leeuwarden zijn, zorgt dat voor een zeer voldaan gevoel.”

Jeroen Kerkhoven

Relatie- en Projectmanager Stenia

Project details

Onderdak voor

Statushouders & Vluchtelingen
0

Verdeeld over

Locaties
0

Gemeente

Leeuwarden

Provincie Friesland

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?