Stenia

Opvanglocatie: Troelstrastraat, Maarssen

De gemeente Maarsen heeft aan de Planetenbaan een grote locatie met opvang voor ontheemde Oekraïners. Vanuit deze locatie zijn ongeveer 50 mensen verhuisd naar de locatie aan de Troelstrastraat.

Gemeente Maarssen

De gemeente Maarsen heeft aan de Planetenbaan een grote locatie met opvang voor ontheemde Oekraïners. Vanuit deze locatie zijn ongeveer 50 mensen verhuisd naar de locatie aan de Troelstrastraat.

Samenwerking

Stenia wordt door de gemeente Maarssen ingezet als volwaardig partner en van vrijwel alle diensten wordt gebruik gemaakt. Vanuit haar opgedane expertise voorziet Stenia van advies hoe locaties in te zetten en in te richten.

Stenia werkt samen met betrouwbare partners die snel conform alle eisen van bouwbesluiten kunnen transformeren en inrichten. Stenia heeft mensen in dienst die als ‘klusjesman’ of ‘huismeester’ die in het technisch beheer voorzien maar altijd een meerwaarde hebben voor de bewoners in het beantwoorden van vragen of het geven van de juiste aandacht. Iedere week is gedurende 3 uren de technisch beheerder van Stenia aanwezig in Maarssen op deze locatie. De meerwaarde zit tevens in het contact dat er met de bewoners is en hoe men op dit soort momenten ook allerlei vragen kan stellen over Nederland en de Nederlandse cultuur.

Troelstrastraat, Maarssen

“Het is hier echt heel erg goed. De kamers zijn ruim genoeg en we kunnen goed zelf ons eten koken. Ik moet natuurlijk best wel een beetje wennen aan het feit dat we de douches en toiletten delen. Met name als ik met mijn natte haren dan door de gangen loop maar het begint al wat te wennen.

De buurt hier is heel fijn en rustig. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen en vinden de speeltoestellen geweldig. We hebben het goed hier.”

Lisa

Oekraïense ontheemde woonachtig op deze locatie met haar kinderen

Project details

Onderdak voor

Statushouders & Vluchtelingen
0

Verdeeld over

Locaties
0

Gemeente

Maarssen

Provincie Utrecht

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?