Stenia

Opvanglocatie: Planetenbaan, Maarssen

De gemeente Maarssen heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het pand aan de Planetenbaan.

Gemeente Maarssen

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de gemeente Maarssen op verschillende locaties gestart met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er nog altijd vluchtelingen naar Nederland komen en lopende contracten met opvanglocaties aflopen, is er gezocht naar nieuwe locaties. De gemeente Maarssen heeft in samenwerking met Stenia gekozen heeft voor het pand aan de Planetenbaan. Op deze locatie werd één van de vier torens ingericht als opvanglocatie voor
ongeveer 80 personen.

Stenia wordt door de gemeente Maarssen ingezet als volwaardig partner en van vrijwel alle diensten wordt gebruik gemaakt. Vanuit haar opgedane expertise voorziet Stenia van advies hoe locaties in te zetten en in te richten.

Doorstroomlocatie

Stenia werkt samen met betrouwbare partners die snel conform alle eisen van bouwbesluiten kunnen transformeren en inrichten. Stenia heeft mensen in dienst die als ‘huismeester’ technisch beheer en sociaal maatschappelijke begeleiding leveren. 

De opvang voor Oekraïense vluchtelingen eindigt op deze locatie in april 2024 en momenteel wordt bekeken of dit pand ingericht kan worden voor asielzoekers voor noodopvang COA

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Maarssen

Provincie Utrecht

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?