Stenia

Leegstandsbeheer: Veldheim, Zeist

Een mooie community aan diverse mensen waar vriendschappen zijn ontstaan en een kruisbestuiving aan bedrijvigheid plaatsvindt.

Rijksmonument Veldheim

Deze locatie staat ook wel bekend als Veldheim. In opdracht van burgemeester Johan Jacob Clotterbrooke Patijn van Kloetinge werd 1909 het imposante Veldheim gerealiseerd. Architect Jan Stuivinga had hierin de volledige leiding. Het prachtige hoofdhuis is gebouwd in een neorenaissancestijl, onder andere herkenbaar aan de witte accenten die mooi afsteken tegen de bakstenen muren. 

De prachtige toren, vele ramen en klassieke details sieren het pand en dragen bij aan de elegante uitstraling van Veldheim. Wie hier door de indrukwekkende voordeur naar binnen loopt, zal ook in het interieur nog authentieke details vinden. Marmeren vloeren, lambriseringen en het chique trappenhuis met glas-in-lood geven een ruimtelijk en majestueus gevoel.  Niet vreemd dus dat Veldheim is aangemerkt als Rijksmonumentale villa.

Historie en venieuwing

Het terrein van Veldheim werd in de jaren ‘30 grotendeels verkaveld in verband met de aanlegging van de P.C. Hooftlaan. De tuinmanswoning werd hierbij afgesneden en verplaatst. Toen Veldheim een zorgbestemming kreeg werden er paviljoens tegen het landhuis aangebouwd. Daarbij zijn er in de loop der jaren meerdere bijgebouwen op het terrein geplaatst. De locatie is in afwachting van een
herziening van het bestemmingsplan en nieuwbouwwoningen rondom dit Rijksmonument dat in ere hersteld dient te worden.

Inmiddels leeft er een mooie community aan diverse mensen waar vriendschappen zijn ontstaan en een kruisbestuiving aan bedrijvigheid plaatsvindt.

“Leegstandsbeheer dient maximaal benut te worden. Lege vierkante meters gebruiken voor en door mensen met een urgente vraag voor huisvesting. Vanuit deze gedachte ben ik een visie gaan ontwikkelen op huisvesting van doelgroepen en opvang van vluchtelingen en ontheemden. Daar zijn we als Stenia mee gestart in Zeist op deze locatie en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare partner in het publieke domein. 

Wonen is een publiek probleem maar een privaat vraagstuk. Stenia staat met beide benen in klei en laat met opgestroopte mouwen zien dat zij deze vertaalslag kan maken als platform om privaat roerend en onroerend goed in te zetten voor de publieke sector.”

Aimen Al-Mishal

Directeur Stenia

Project details

Plek voor

Lokale ondernemers
0

Verdeeld over

Gebouwen
0

Gemeente

Zeist

Provincie Utrecht

Project details

Onderdak voor

Statushouders
0

Verdeeld over

kamers
0

Gemeente

Brummen

Provincie Gelderland

Meer projecten

Welke vraagstukken kan Stenia bij helpen?

Stenia is uw partner in advies inzake de financiele en technische haalbaarheid voor het realiseren van locaties voor betaalbare huisvesting van aandachtsgroepen. Bij de keuze voor een locatie is Stenia uw partij die de transformatie zal uitvoeren conform wet- en regelgeving op het gebied van bouwbesluiten en brandveiligheid. Locaties worden “turn-key” opgeleverd hetgeen inhoudt dat zij volledig ingericht zijn op de aangegeven doelgroepen. Het beheer behelst naast verhuur ook de service op de inrichting, technisch onderhoud en waar wenselijk of noodzakelijk kan ook sociaal-maatschappelijk beheer geleverd worden.

Verder met ons in gesprek over de mogelijkheden?