Stenia

Opvanglocatie: Planetenbaan, Maarssen

Op donderdag 30 mei werd een nieuwe opvanglocatie geopend aan de Planetenbaan 16 in Maarssen. De totstandkoming van deze locatie is te danken aan de uitstekende samenwerking tussen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de gemeente Stichtse Vecht en Stenia. De nieuwe locatie biedt onderdak aan 50 asielzoekers. Op de dag van de opening heeft Stenia de […]

Op donderdag 30 mei werd een nieuwe opvanglocatie geopend aan de Planetenbaan 16 in Maarssen. De totstandkoming van deze locatie is te danken aan de uitstekende samenwerking tussen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de gemeente Stichtse Vecht en Stenia.

De nieuwe locatie biedt onderdak aan 50 asielzoekers. Op de dag van de opening heeft Stenia de nieuwe bewoners hartelijk ontvangen en ieder van hen voorzien van een welkomstpresentje in de vorm van een tasje gevuld met wat kleinigheden. Door het uitreiken van deze welkomstpakketjes willen we benadrukken dat Stenia veel waarde hecht aan een menswaardige opvang. Dit willen wij mede bereiken door bewoners het gevoel te geven welkom te zijn.

Dankzij de inzet van alle betrokken partijen is het, ondanks de spoed, gelukt om tijdig een nette locatie gereed te maken voor de nieuwe bewoners. De realisatie van deze opvanglocatie is een goed voorbeeld van wat allemaal mogelijk is wanneer een efficiënte en doelgerichte samenwerking wordt aangegaan tussen publieke en private partijen. Stenia heeft, dankzij haar ervaring en expertise, de locatie in twee weken geschikt weten te maken voor bewoning. Dit snelle optreden was van cruciaal belang om te kunnen voldoen aan de dringende behoefte aan opvangcapaciteit.

Meer artikelen

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief