Stenia

Staatssecretaris Eric van der Burg bezoekt Hotel Nassau

De gemeente Bergen aan Zee verwelkomt woensdag 3 april de staatssecretaris asiel en migratie in Hotel Nassau, een pand dat sinds eind februari dienst doet als opvang locatie voor zo’n 80 Oekraïense vluchtelingen. Het initiatief om Hotel Nassau om te vormen tot een opvang locatie is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de werkorganisatie […]

De gemeente Bergen aan Zee verwelkomt woensdag 3 april de staatssecretaris asiel en migratie in Hotel Nassau, een pand dat sinds eind februari dienst doet als opvang locatie voor zo’n 80 Oekraïense vluchtelingen. Het initiatief om Hotel Nassau om te vormen tot een opvang locatie is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de werkorganisatie BUCH en Stenia om te voorzien in de behoeften van mensen die tijdelijke huisvesting nodig hebben. Stenia heeft mee gedacht, geadviseerd en geholpen bij de verbouwing, inrichting, beveiliging en exploitatie van de locatie.

Het biedt niet alleen onderdak, maar ook een gevoel van gemeenschap en ondersteuning voor de bewoners. Er zijn 41 kamers beschikbaar en een assortiment aan faciliteiten en voorzieningen. Twee ruime keukens zijn gecreëerd, uitgerust met moderne inductiekookplaten en een overvloed aan ovens, waardoor bewoners de mogelijkheid hebben om zelf maaltijden te bereiden. Daarnaast zijn er meerdere ruimtes om te eten. Een ruime woonkamer biedt bewoners de mogelijkheid om samen te komen, te ontspannen, te genieten van televisie en veel spellen. Voor kinderen en andere bewoners is er zelfs een kantoorruimte beschikbaar, waar ze kunnen studeren of werken aan hun projecten.

Een goed georganiseerde aanpak is essentieel voor het succes van dit project. Tijdens kantooruren zijn huismeesters aanwezig, die niet alleen de technische aspecten van het pand beheren en oplossen, maar ook dezelfde taal spreken als de bewoners. Dit draagt bij aan een gevoel van vertrouwen en inclusiviteit binnen de gemeenschap van de locatie. Buiten kantooruren zijn er beveiligers aanwezig, die ook in het bezit zijn van een geldig BHV certificaat.

Wij, de werkorganisatie Buch en Stenia, zijn ontzettend trots op deze opvang locatie die we hebben gerealiseerd in Hotel Nassau te Bergen aan Zee. We kijken uit naar het bezoek van de staatssecretaris en zijn verheugd hem rond te leiden. Dit is een kans om te laten zien hoe effectieve samenwerking snelle en concrete oplossingen biedt voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van opvang en huisvesting. 

Meer artikelen

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief