Stenia

Opvangunits Oekraïners gemeentehuis Heiloo

Stenia Opvang BV is op 3 april gestart met de bouw van de 26 woonunits in het gemeentehuis van Heiloo. De opvangplekken zijn voor Oekraïense ontheemden die nu al ruim een jaar in noodopvang verblijven.

Opvangunits voor Oekraïners in gemeentehuis Heiloo

Hoewel de bezwaartermijn van 6 weken nog loopt, wil de gemeente de wettelijke ruimte die er is graag gebruiken om zo spoedig mogelijk kwalitatieve opvang te bieden. Er is extra urgentie voor de directe start van de bouw, omdat de afgelopen tijd veel Oekraïense vluchtelingen die onderdak vonden bij particulieren nu ‘terugkomen’ naar de gemeentelijke opvang. Alle argumenten meegewogen maakt dat het college het noodzakelijk vindt om voortgang te maken en dus de bouwwerkzaamheden te starten. Naar verwachting zullen de werkzaamheden medio juni 2023 afgerond zijn.

Het gaat om de rechtervleugel van het pand. Het monumentale gedeelte van het gemeentehuis blijft in gebruik door de burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en ambtenaren, waaronder ook het Sociaal Team. Ook de publieksbalies blijven gewoon open en op de huidige plek.

Meer artikelen

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief